Swarovski rivoli obšitá trojhránky (pohankou)

24.01.2015 15:09

Materiál:

1 ks - Swarovski rivoli 14mm

21 ks - mačkaných trojhránků

rokajl 11/0. jehla, nit, nůžky

1) Ustřihneme si nit o délce cca 70cm, navlékneme jehlu a střídavě navlékneme 7 trojhránků a 7 ks rokajlu. Nakonec svážeme do kruhu a protáhneme jehlu nejbližším korálkem. 

2) Jehla nyní musí vycházet z jednoho z rokajlů. Návkleneme 5 ks rokajlu a provlékneme jehlu dalším rokajlem.

3) Toto opakujeme po celém obvodu. Protažením korálky si jehlu posuneme až do 3 rokajlu, stejně jako je vidět na obrázku. 

 

4) Nyní opět přijdou na řadu trojhránky. Nit budeme vždy prošívat 3 rokajlem (špičkou) a budeme mezi ně vkládat po jednom trojhránku. 

5) A takto po celém obvodu. Po utažení se nám již vytvoří "prstýnek", do kterého vložíme rivolku. V totmo kroku je důležité dobře utáhnout. 

6) Pro zpevnění obšití ještě všijeme mezi každé dva trojhránky, umístěné ve vrchní řadě, po jednom rokajlu. 

7) V tomto kroku již začneme se zdobením. Jehlu s nití si provlékneme o řadu níž, bude tedy vycházet spodním rokajlem mezi trojhránky. 

8) Na nit si navlékneme po 5 kusech rokajlu a provlékneme následujícím rokajlem. Podobně jako v kroku č. 2. A znovu opakujeme po celém obvodu.

9) Nyní se přesuneme do spodní části obšití. Nit protáhneme tak, aby vycházela z druhého korálku ve špičce.

10) Navlékneme 1 trojhránek a prošijeme naproti ležicím rokajlem. Nit protáhneme špičkou do protilehlého korálku a postup opakujeme tak dlouho, dokud nemáme našity trojhránky po celém obvodu. 

11) Mezi nově našité trojránky, všijeme v tomto kroku pětici rokajlů a utáhneme. Opět opakujeme po celém obvodu.

12) V posledním kroku, provlékneme nit ještě jednou celou poslední řadou, utáheme, zapošijeme a ustřihneme konec. A máme hotovo. Nyní již zbývá jen zavěsit pomocí náušnicového háčku nebo šlupny na řetízek. 

 

 

 

 

—————

Zpět


Diskusní téma: Swarovski rivoli obšitá trojhránky (pohankou)

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.