Plochy herringbone stitch

01.04.2012 11:35

 

1)      Dva korálky navlečeme na nit a konec s jehlou provlečeme prvním korálkem tak, aby se nám korálky položili. Nit znovu provlékneme druhým korálkem a tím ho upevníme.  Na začátku je dobré nechat si cca 10 cm na zapošití náramku. 

2)      Přidáme další korálek a nit provlečeme v druhém korálku – tj. předchozím, tím, který jsme před tím upevnili.

 

3)      Takto přikorálkujeme libovolný počet korálků. Počet korálků určuje šířku náramku a vždy musí být sudý. Nit nám musí vycházet posledním korálkem směrem nahoru.

 

4)      Nyní přejdeme do 2. řady. Navlékneme si dva korálky a provlečeme vedlejším korálkem. Nit nám bude vycházet dolů.

 

5)      Nit provlékneme vedlejším korálkem nahoru a přidáme opět dva korálky. Znovu provlékneme vedlejším korálkem dolů.

 

6)      Takto přidáme ještě potřebné korálky a dokončíme řadu. Nyní nás čeká přechod do další řady. Ten je o něco komplikovanější. Nit nám vychází posledním korálkem dolů a my jí musíme otočit a provléknout posledním přidaným korálkem (tj. posledním korálkem 2. řady) tak, aby nit směřovala nahoru.

 

7)      Opakováním kroků 3-6 a dokončíme tak náramek do požadované délky a poté zapošijeme oba konce a přiděláme zapínání. 

—————

Zpět


Diskusní téma: Plochy herringbone stitch

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.